tiistai 29. joulukuuta 2015

52 kokemusta rikkaampana

Vuosi sitten sain idean aloittaa keittiössä ruokamatkan maailman ympäri. Uusien makujen lisäksi tavoitteena oli tutustua maiden kulttuureihin ja historiaan. Vuoden jokaiselle viikolle päätin valita yhden maan tai maantieeteellisen alueen teemaksi. Lisäksi halusin rajoittaa reseptit ainoastaan kasvisruokiin.

Reseptejä olen pääasiassa hankkinut netistä ja yleensä yhdistellyt ja muokkaillut niitä omien mieltymisteni mukaan. Inspiraatiota olen myös hakenut hyvistä reseptikirjoista, joista ehdottomat suosikkini ovat Yotam Ottolenghin Plenty ja Plenty More sekä Elina Innasen Vegaanin keittiössä. Chocochili -blogia pitävä Elina kokkailee ravitsevaa ruokaa konstailematta, yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista. Annosten esteettisyys on osa hänen konseptiaan. Yotamin herkullisten reseptien salaisuus piilee puolestaan runsaan oliiviöljyn ja sitruunan käytössä sekä erilaisten makujen nerokkaissa yhdistelmissä. Hänelle ruoan esillepano ei ole ratkaisevaa, vaan maku on kaikki kaikessa.


Blogin pitämisestä on ollut hyötyä niin uuden oppimisen kuin reseptien ylöskirjaamisen vuoksi. Selkeä tavoite on auttanut pysymään aikataulussa ja saamaan asioita aikaan. On ollut ihanaa huomata, miten monipuolista kasvisruoka voi olla. Ei minusta varmaan täysin kasvissyöjää koskaan tule, mutta aion jatkossakin syödä kasvispainotteisesti. Toivon, että mahdollisimman moni tekisi saman valinnan, sillä se lisää hyvinvointia ja on ilmastonmuutoksen kannalta eduksi.

Olen kuluneen vuoden aikana viettänyt useita tunteja hellan ääressä, harjoitellut kovaa maratonia varten, ostanut asunnon, vaihtanut paikkakuntaa ja ympäristöä ja ennen kaikkea viihtynyt ja ollut onnellinen. Uusi vuosi alkaa uuden työpaikan merkeissä, mutta muita suunnitelmia ei oikeastaan vielä olekaan :) sen kuitenkin tiedän, että paljon tulee varmasti kokkailtua. 52 kokemusta rikkaampana on hyvä jatkaa omien taitojen ja osaamisen kehittämistä.



Iloista, onnellista ja terveellistä vuotta 2016 ja KIITOS kaikille lukijoille! :)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti