torstai 1. tammikuuta 2015

Uusi vuosi - uusi minä?

Taas on mahdollisuus olla parempi minä kun uusi vuosi on lähtenyt käyntiin :) En yleensä tee uudenvuodenlupauksia, mutta käyn omassa mielessäni läpi asioita, joita olisi kiva toteuttaa tulevana vuotena. Jostain syystä näin joulun jälkeen ajatukset pyörivät pitkälti ruoan, juoman ja liikunnan parissa: miten muutan ruokavaliotani ja miten voisin liikkua enemmän? No, näitähän voi jokainen miettiä, mutta mielestäni tärkeämpää olisi miettiä sitä mihin pyrkii. Usein dieetti tarkoittaa väliaikaista vaihetta elämässä, jolla voidaan saavuttaa väliaikaisia tuloksia. Onko se tavoitteena? Itse kaipaan pysyvää hyvänolon tunnetta ja luulen löytäneeni oikean polun. Elämä ei kuitenkaan ole niin vakavaa eikä tarkoituksena ole jatkuvasti ohjata itseään suuntaan tai toiseen, vaan antaa elämän viedä. Näin ainakin minä ajattelen.

Olen jo pidempään ollut kiinnostunut ruoanlaitosta ja suuri osa vapaa-ajastani tulee vietettyä keittiön puolella. Viime syksynä huomasin seuraavani enimmäkseen kasvisruokablogeja vaikka olen aina ajatellut kasvisruoan olevan tylsää. Mitä hyvää kasvisruokavalio voisi tuoda mukanaan? Ainakin voisin edistää omaa terveyttäni syömällä kasvispainotteisesti. Myös ympäristön ja eläinten hyvinvointi ovat minulle tärkeitä asioita ja kasvissyöjänä näitä arvoja tulee paremmin noudatettua. Värikkäämpi ruokavalio siis houkuttaa.

Tämän blogin ajatuksena on tutustua kasvisruokamaailmaan astetta laajemmin. Haluan löytää uusia tapoja valmistaa ruokaa, oppia uusia menetelmiä keittiössä, tutustua eri ruokakulttuureihin, löytää uusia reseptejä ja maistella maailman makuja :) Kasvisruoka on parhaimmillaan ravitsevaa ja monipuolista ja voin vakuuttaa, että siitä tulee hyvä ja kevyt olo. Kun voi henkisesti hyvin jaksaa myös panostaa fyysiseen puoleen. Siitä puheen ollen tämän vuoden urheilutavoitteeni liittyvät kevään Prahan puolimaratoniin, kesän Lappi-vaelluksiin ja syksyn Valencian maratoniin.

                     


Hyvää alkanutta vuotta, muistakaa juoda paljon vettä :)

1 kommentti: